De afbouw is begonnen.

Home  >>  Christy Getting Healty  >>  De afbouw is begonnen.

De afbouw is begonnen.

21
aug,2016

off

Met de huidige behandeling gaat het met mijn huid goed. Maar ik ben nog steeds aan de zware medicijnen. Ik merkte dit vooral toen ik bij de dokter voorstelde om alles maar in een week af te bouwen en ook over te gaan van teerzalven naar gewone zalven. Ik wilde te snel. Deze overmoed is voor typisch voor prednison. Je wordt er actief, daadkrachtig van, maar wel een beetje over de top. Gelukkig gaf mijn lijf snel aan dat ik het verkeerde had voorgesteld. Ik werd onrustig en liep overal gekookt eten te zoeken.

Met dit soort ervaringen ga ik altijd naar binnen om te kijken wat er zit in mijn gewoontes en overtuigingen, dat dit gedrag veroorzaakt. Reflecteren op wat er is gebeurd. Ook nu zag ik een gewoonte opborrelen. Ik wil de medicijnen niet omdat ik dan kan zien hoe het eczeem eruit ziet. Het eczeem is de ‘vijand’ en als ik de vijand heb gezien, kan ik ten strijde trekken met mijn fruit in de ene hand en groente in de andere hand.

Strijden, dat is een oude gewoonte. Wat heb ik gestreden in mijn leven. Strijden voor mijn eigen leven, een eigen mening, een eigen weg om te gaan. Nu weet ik dat dat niet hoeft. Mijn huid vraagt om zachtheid. Om tijd en liefde om te helen, een nieuwe binnenvel en buitenvel te laten groeien. Geen strijd tegen elkaar! Maar samenwerken om de juiste verzorging, de juiste gedachtes van ontspanning. Met ontspanning pas kan ik mijn organen laten ontgiften en herstellen.

Prednison neemt de functie over van de bijnieren. Ik heb gekozen om langzaam af te bouwen en mijn bijnieren de kans te geven om langzaam opnieuw op te starten. Zachtheid.

Dank vriendinnen, dat jullie mij dit steeds weer duidelijk maken. Ik hoef niet meer te strijden….

Comments are closed.