Door hel en op weg terug, 2 wk later

Home  >>  Christy Getting Healty  >>  Door hel en op weg terug, 2 wk later

Door hel en op weg terug, 2 wk later

14
aug,2016

off

In de vorige post had ik aangekondigd dat ik zou gaan stoppen met hormoonzalven na 20 dagen. Helaas heeft de waarheid mij ingehaald. Ik kreeg een rebound door lage dosering. In twee weken tijd heb ik qua pijn het ergste meegemaakt. Ik kon niet meer bewegen door de aangedane plekken op voeten, hals, oksels en “onderaan” delen van mijn lijf.  Ik was de hele dag aan het schokken van de koude en de warmte. Ik heb een antischimmelkuur gehad; een antibioticumkuur gehad en kon geen eten of drinken meer binnenkrijgen van de pijn. Om te overleven kreeg ik morfine tegen de pijn. Dit hielp een beetje.

Twee dagen later kon ik terecht op de dagbehandeling. Ik werd ingepakt in de teer, hoge prednisonkuur en in overleg hadden ze respect voor mijn keuze om geen hormoonzalven meer te smeren. Tot mijn grote verwondering, hielp de teerzalf meteen. Dikke lagen zalf geel en groen werden opgebracht en verdwenen allemaal in mijn huid. De pijn nam meteen af. Ik had het koud, maar het was niet in vergelijking met daarvoor. Wonderlijk dat koolteer, een prutje van zonder zuurstof verbrandde steenkool, dit teweeg brengt. Ik had al eerder teerzalven gehad, maar nog nooit was de verbetering zo snel en zo effectief.

Ik weet natuurlijk niet hoe het verder gaat. Maar het is een verschil van dag en nacht. Ik kan bewegen, ik heb geen pijn en mijn lidtekens zijn aan het vervellen. Eindelijk zijn alle wonden dicht. Goed de eerste twee weken. Geen hormoonzalf, wel prednison, wel immuno-suppressors. Ik ga het meemaken.

Nu ga ik heel rustig aan doen. Boekje lezen, film kijken op tv. Heel zacht zijn voor mezelf. Om weer op krachten te komen. Voor hoe het zich verder ontwikkelt.

Comments are closed.