Op weg naar een hele binnenhuid

Home  >>  Christy Getting Healty  >>  Op weg naar een hele binnenhuid

Op weg naar een hele binnenhuid

15
aug,2016

off

Zoals jullie weten ben ik bezig met de TSW (Topical Steriod Withdrawal). Ik heb gekozen om daarbij ook de weg naar heling te volgen zoals beschreven in het boek The Fruit Cure van Ullenka Kaczmarek (dehappy5_mama). Vandaag bestond mijn maaltijd uit fruit. Monomaaltijd van bramen vers van de struik, perziken in een bedje van zachte spinazie. Een bananensmoothie en salade van 5 groenten. Het voelde goed. Ik heb gegeten tot ik vol zat. En tegelijk voelde het van binnen heel licht en zacht.

Eczeem is een uiting van het afscheiden van ‘normale stoffen’ via de huid. Ook wel de derde nier genoemd. Dit is omdat de darm niet goed werkt bij het eten dat in deze maatschappij standaard is geworden: Met vlees, melk, verwerkt, gezouten, gezoet en zeer ver afstaand van waar mensen voor ontworpen zijn nl. fruit. Door heel simpele gerechten te eten zoals fruit en zachte groenten, hoop ik dat mijn darmwand weer geneest. Dat het weer sterk wordt en niet van alles doorlaat zoals parasieten, grote eiwitten, toxines, candida en wat nog niet meer. Dan hoeft de huid ook niet meer te werken als een ontgifter van deze stoffen.

Het is een lange weg die ik nog te gaan heb hierin. Ik maak gebruik van Instagram om mij ‘bij de les te houden’. Om elke dag mezelf eraan te herinneren dat ik zacht voor mijn binnenvelletje eet. De foto is de lunch van vandaag. Ziet er smakelijk uit, vind je niet?

Comments are closed.