Vlam-op, vlam-neer

Home  >>  Christy Getting Healty  >>  Vlam-op, vlam-neer

Vlam-op, vlam-neer

27
aug,2016

off

In de Engelse site wordt gesproken over flare-up als er op de huid uitslag te zien is. Een opvlamming dus. De afgelopen dagen gingen redelijk goed. Ik ben nog niet helemaal van de medicijnen af. De nieuwe leefstijl met het fruitcure-dieet lukt steeds beter. Ik weet nu hoe belangrijk het voor mensen met een huidprobleem is om in het begin heel weinig vet te eten. Fruit en groente bevat van nature al een percentage vet (5-8%). De totale hoeveelheid vet (in macronutrienten) wordt geadviseerd op 10% maximaal van je calorie-inname. Goed, dat is voor mij best een prestatie. Want ik houd ontzettend van avocado en mijn eigen recept van lijnzaadkrackers. Maar het gaat goed.

De opvlamming in mijn huid verschijnen, nu de medicatie omlaag is gegaan. Maar het fijne is, dat is nu zie wat de invloed van krabben is op het ontstaan van de plekken. En ook dat ik met de teerzalven de opvlamming ook weer kan neerslaan. Het lukt! Dat geeft me hoop en vertrouwen. De andere kant is wel dat alle mensen die hetzelfde als mij doormaken (dus Fruitcure en TSW (topical steriod withdrawal)  het afkicken van de hormoonzalf) zeggen dat de opvlammingen de komende maanden blijven komen. Zal het nog erger worden? Is teerzalf dan nog steeds een antwoord hierop? Een hoop onzekerheden.

Ik probeer met deze onzekerheden om te gaan, door te mediteren. En mezelf te blijven herinneren waar ik naar toe ga. Ik heb een ansichtkaart waarop staat: “You don’t have to see the end of the staircase to make the first step” (Je hoeft niet het einde van de trap te zien om de eerste stap te zetten). En dat geld ook voor mij. Ik neem elke dag één stap. Niet meer. Wat komen gaat kan ik niet beinvloeden. Wat geweest is ook niet. Nu, vandaag leef ik. Dus daar kijk ik naar. Vlam op, vlam neer. Adem in, Adem uit.

Comments are closed.