Vooraf: waarom ga ik stoppen met hormoonzalf?

Home  >>  Christy Getting Healty  >>  Vooraf: waarom ga ik stoppen met hormoonzalf?

Vooraf: waarom ga ik stoppen met hormoonzalf?

1
aug,2016

off

De keuze om te gaan stoppen met hormoonzalven was snel gemaakt. Via een aantal linken op internet kwam ik op de website van ITSAN.ORG. Een amerikaanse site om de gevolgen van ernstig hormoonzalf gebruik bekend te maken onder doktoren en patienten. Het was een bad van herkenning. Alle symptomen van excessief hormoonzalf gebruik had ik. En op de website is er maar een manier om van de problemen af te komen: Stoppen!

Het was voor mij mindblowing om te lezen dat de problemen die ik heb, niet van mijn falend lijf afkomstig zijn, maar van medicijngebruik. Een opsomming: Grote plekken rode huid die intens jeukt en steeds op andere plekken verschijnt. Het idee dat hoeveel zalf ik ook smeer, het helpt niet meer. Vaak aanvallen van koud en warm alsof ik koorts heb. Steeds meer prednison moeten gebruiken en dat helpt dan ook niet meer. Wonden, lidtekenweefsel en immense striae. Het afgelopen halfjaar werd het steeds erger. Dat terwijl nu de periode aan was gebroken om te oogsten van alle investering die ik had gedaan in het creeren van een plezierig leven.

Met het lezen van de site vielen een groot aantal dingen op zijn plek: Ik voelde me depressief, maar weet dat ik in mijn kern een heel positief wezen ben. Ik kon niet slapen, en slaappillen hielpen niet meer. Ik deed veel aan yoga en meditatie, maar de jeuk en pijn was niet om doorheen te mediteren. Allemaal dingen die verband houden met hormoonzalf verslaving.

Ik heb de keuze gemaakt om na mijn vakantie op 20 augustus volledig te stoppen. Ik heb mijn hormoonzalf nu op een zeer lage dosering van 1 gram bethametasonzalf per dag. Ik heb nog eerst een overleg met de artsen over het stoppen en de risico’s ervan voor de rest van mijn lijf.

Comments are closed.