Training Zingevende Technieken

Zingeving is een breed begrip. Bij Webweefster wordt uitgegaan van de definitie dat zingeving als in het zoeken naar de betekenis, het doel, het waarde van het leven.

De training Zingevende Technieken binnen Sociaal Werk heeft ten doel om de creativiteit wakker te maken waardoor de deelnemers buiten de gebaande kaders van het gesprek kijken naar wat de client nodig heeft. Clienten kunnen worstelen met levensvragen zoals “wie ben ik?”, “waarom overkomt mij dit?”, “wat is het doel van mijn leven?” en “wat vind ik belangrijk in mijn leven?”. Hierbij kunnen verschillende technieken worden verweven in de bestaande hulpverlening.

De training bestaat uit minimaal 2 dagdelen. Waarbij op interactieve wijze 4 technieken worden behandeld en waarbij wordt gezocht naar een passende techniek bij een ingebrachte casus. Bij meerdere dagdelen  zijn meer technieken mogelijk.

Webweefster is niet gebonden aan een religie of bepaalde levensbeschouwelijke stroming. Er is wel kennis van verschillende religies aanwezig.